Spring til indhold

Kvalitetsblues i Hvalsø – Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Den 24. september 2022 er der mulighed for at høre et af danmarks bedste bluesbands i Kulturhuset i Hvalsø. Det er tale om Thorbjørn Risager & The Black Tornado. The Black Tornado er en septet med guitarer, bas, trommer og keyboard plus hornsektion. Så der er altså tale om stor lyd.

Frontmanden er Thorbjørn Risager, som er guitarist, sanger og sangskriver. Han er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium og dannede sin første bluesseptet i 2002, og udgav med denne sit debutalbum i 2004. I 2005 fik han tildelt prisen som året bluesnavn. Siden har han modtaget flere danske og udenlandske priser inden for bluesverdenen. Bl.a. fik Black Tornado 2017 prisen som bedste bluesband ved European Blues Award i Manchester.

Kulturkaravanen er stolte over at have fået Thorbjørn Risager & The Black Tornado til Hvalsø. Bandet har netop signet kontrakt med Provogue/Mascot Group Label, hvor store artister som Beth Hart, Walter Trout og danske Volbeat også er at finde.

D. 30. september udkommer gruppens 13. album ”Navigation Blues”.

Releaseturnéen indeholder indtil videre 67 koncerter og strækker helt fra destinationer i Europa til Canada og USA. I bandets snart 20-årige levetid har de spillet mere end 1200 koncerter i 21 lande.

Så hvis man er til god volumniøs blues ala B.B.King, så er det med at få købt billetter til koncert den 24. september.