Spring til indhold

HESS / SKOU / PROVIS

    Torsdag den 15. Juni 2023 kl. 19.30 i Hvalsø Kulturhus

    HESS / SKOU / PROVIS hylder klavertrioens klassiske lyd samtidig med at den trækker på inspiration fra verdens mange musikalske udtryk: den amerikanske jazz, den nordiske folketone og den vestafrikanske populærmusik for blot at nævne nogle. Klang, swing, smukke melodier og det intuitivt improviserede sammenspil står centralt, når trioen spiller såvel originalt komponeret musik som nye fortolkninger af sange lige fra John Coltrane til Carl Nielsen.

    Nikolaj Hess (piano) er en produktiv komponist/bandleder/producer, hvis virtuose klaverspil kan høres på mere end 100 albums. Hans seneste arbejde med Henri Matisses ”The Red Studio” har resulteret i en række nye kompositioner, som bl.a. vil blive præsenteret denne aften.

    Jens Skou Olsen (kontrabas) spiller med en dyb, varm tone og en spændstighed, der nærer trioens udtryk, og Jens har igennem en menneskealder skabt oplevelser både på scenen og i studiet med navne som Lee Konitz, John Tchiacai, Andy Sheppard og Marie Bergman.

    Anders Provis (trommer) er en lydhør og klangligt orienteret kunstner, der ikke desto mindre kan sætte det seje groove op, når musikken beder om det. Anders er flittigt brugt på jazzscenen, hvor han spiller og har spillet med bl.a. Pierre Dørge, Fredrik Lundin, Kresten Osgood, Jesper Thilo og Dr. Lonnie Smith.